Kneep Omslag voor webZelf een boek uitgeven met Scribus?

Wel je écht weten hoe het zit? Hoe je een boek maakt en uitgeeft? Wil je meer dan alleen maar een paar trucjes? Dit boek vertelt je waar de Kneep zit!

Prijs € 30,00.
(Verzendkosten binnen Nederland € 5,00. Voor Vlaanderen € 10,00)

KOPEN? Klik hier! Voor meer exemplaren mail je de uitgever.

 

'Waar zit de Kneep?' geeft je antwoorden. Waar moet je op letten? Zijn er wettelijke regels waar je mee te maken hebt? Waar laat je een boek drukken? Wat is een EAN- en een NUR-code? Hoe regel je de distributie? En kun je ook iets verdienen aan je boek? Schaf dit boek aan bewijs daarmee meteen dat de laatste vraag positief beantwoord kan worden! En je bent véél goedkoper uit dan wanneer je met een online uitgever in zee gaat. Wil je liever niet alles zelf doen, dan kun je ook hier terecht.

Wil je met het OpenSource-programma Scribus leren werken?

'Waar zit de Kneep?' bevat een uitgebreide training in dit programma voor desktop publishing. Leer marketing-materialen maken, formulieren, een folder, een krant of een boek. Ook leer je hoe je een hardcover omslag maakt en na afloop weet je voortaan waar de kneep zit! Een boek van 300 pagina's met 100 pagina's in kleur. Je kunt alle documenten, die in de oefeningen gebruikt worden, én alle uitgewerkte voorbeelden gratis aanvragen als download link. Ook krijg je dan de versie van Scribus voor Windows en Apple die in dit boek gebruikt wordt!

Wil je eerst kennis maken met het team dat, naast vele andere vrijwilligers die bijdragen, Scribus onderhoudt, klik dan op deze link.


Recensies:

November 2016: Yvonne van Osch (zinnen die lopen, teksten die staan)

Allereerst mijn welgemeende complimenten voor het boek over Scribus. Werkelijk alles is uitgelegd, je hebt duidelijk tijd noch moeite gespaard om de onwetende lezer tegemoet te komen. Ik heb laatst op een schrijfclub driftig reclame gemaakt voor je boek. Er is één dingetje waar ik niet uitkom...

Software Bus van CompUsers, 2014 - nr. 3: Uit een artikel van Hein van Dijk:

Dit boek (...) behandelt het ontwerpen en drukklaar maken van boeken, kranten,
CD‐hoesjes, posters en folders, met behulp van Scribus. In goed Nederlands: desktop publishing. Dit onderwerp wordt ook in algemene zin behandeld. Het boek geeft een aantal voorbeelden van bekende gebruikers. Dit programma wordt ook gebruikt voor de SoftwareBus. Digitale publicaties in het pdf‐bestandsformaat behoren ook tot de mogelijkheden.

Computer Idee nr. 23, Oktober 2012 - Uit een artikel over Scribus van Art den Boer:

(...) Een absolute aanrader is het boek 'Waar zit de Kneep' van Gerrit Bruijnes. Het vertelt u niet alleen hoe documenten, posters, tijdschriften en andere zaken kunt opmaken en vormgeven met Scribus, maar gaat ook uitgebreid in op het publiceren ervan. Dit laatste kan steeds makkelijker, want er zijn talloze zogeheten Printing On Demand (POD)-diensten en (digitale) drukkers waar u naast visitekaartjes ook relatief goedkoop uw eigen  boeken, posters of andere zaken kunt laten drukken. (...)

NBD Biblion, Augustus 2012 - Recensie voor de Nederlandse Bibliotheken van Arnout Cosman:

(...) Dit boek maakt de lezer wegwijs in Scribus door midden van een aantal voorbeeldprojecten (...) Aan de hand hiervan komen de mogelijkheden van Scribus aan bod, van tekstopmaak en afbeeldingen tot boekindelingen, kleurbeheer en drukklaar maken van de publicatie.  De auteur, die al vele computerhandleidingen geschreven heeft, laat daarbij geen mogelijkheid onbenut om allerlei extra weetjes onder de aandracht te brengen. In losse kaders vertelt hij over papierformaten, lettertypen, het gebruik van de juiste apostroph, etc. Het resultaat is een informatief boek dat door de vele kaders, schermafbeeldingen en tips in de kantlijn wat rommelig aandoet. Geschikt voor beginnende schrijvers.