Interessante links

Alle links rondom OpenOffice en LibreOffice

Dé startpagina met relevante links over OpenSource software

Dé startpagina met relevante links over programmeren


Stichting Sofware Consulent - Verkoop van een USB stick met Ubuntu of Linux Mint. Ook tal van andere artikelen gerelateerd aan Open Source software.

CompUsers - Een vereniging gebaseerd op het principe 'voor en door computergebruikers'. Onderlinge communicatie en informatie zijn de belangrijkste pijlers.

Hobby Computerclub - Je digitale leven eenvoudiger, veiliger en leuker maken? Het antwoord is HCC!.

Nederlandse Linux Gebruikersgroep - De NLLGG is een landelijke vereniging, die zich ten doel heeft gesteld het gebruik van het Linux besturingssysteem in Nederland te bevorderen, de belangen van de Linux gebruiker te behartigen en het gebruik van Linux bij haar leden te ondersteunen.

Scribus - Open Source Desktop Publishing op hoog niveau.

Vereniging van Zelfstandige Uitgevers - De Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) is een beroepsvereniging voor onafhankelijke uitgevers in Nederland. De aangesloten leden zijn uitgevers die bedrijfsmatig – voor eigen rekening en risico – een (boeken)uitgeverij exploiteren; een bont gezelschap van starters tot ervaren uitgevers, met een enkele uitgave tot een uitgebreid fonds op hun naam, van eenpitters tot uitgevers met ‘personeel’.


Off the record

Zanger / Liedjesschrijver / Kunstenaar: Henk Jans uit Kampen lijkt van alle markten thuis. Thans werkt hij aan zijn kunstproject 'The road, the weed, the stones' waarbij hij op verschillende manieren invulling geeft aan het onderwerp. Steeds is daar echter het silhouet van een man  die wandelt door een landschap dat hier en daar wat surrealistisch schijnt.

Imkerij de Goede Raat: De website van mijn goede vriend en imker-mentor Rob van Hernen, die op traditionele wijze werkt met bijenvolken in korven. Er staat een boek over korfimkerij op stapel in de Duitse taal.

Genealogische website: Piet en Willeke Molema-Smitshoek houden een website bij met veel nuttige info over genealogie. Na een boek over het Zeeuwse geslacht Baljé en de tak Flissebaalje, wordt nu gewerkt aan een nieuw familieboek (Smitshoek). Voor een clubblad (Boules Bulletin voor de Jeu de Boulesclub Zoetermeer) onderzoekt Piet met een dtp-er van de redactie met behulp van "Waar zit de Kneep?" of men over kan stappen op het OpenSource dtp-programma Scribus.