Interessante links

Alle links rondom OpenOffice en LibreOffice

Dé startpagina met relevante links over OpenSource software

Dé startpagina met relevante links over programmeren


TransIP
Veel lezers hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid voorbeelden bij mijn boeken (en software van OpenSource producten) te downloaden. Ik maak daarvoor gebruik van de Cloud-diensten van Trans-IP. Het bedrijf levert verschillende andere diensten die zeer geschikt zijn voor technisch minder onderlegde internetgebruikers en die ik daarom graag bij jullie aanbeveel:


CompUsers

Hobby Computerclub

Nederlandse Linux Gebruikersgroep

Scribus

Vereniging van Zelfstandige Uitgevers.


Off the record

Hoogtij 2.0: Exposities van Kamper Kunstenaars in Huize Maria.

Zanger / Liedjesschrijver / Kunstenaar: Henk Jans uit Kampen lijkt van alle markten thuis. Thans werkt hij aan zijn kunstproject 'The road, the weed, the stones' waarbij hij op verschillende manieren invulling geeft aan het onderwerp. Steeds is daar echter het silhouet van een man  die wandelt door een landschap dat hier en daar wat surrealistisch schijnt.

Imkerij de Goede Raat: De website van mijn goede vriend en imker-mentor Rob van Hernen, die op traditionele wijze werkt met bijenvolken in korven. Er staat een boek over korfimkerij op stapel in de Duitse taal.

Genealogische website: Piet en Willeke Molema-Smitshoek houden een website bij met veel nuttige info over genealogie. Na een boek over het Zeeuwse geslacht Baljé en de tak Flissebaalje, wordt nu gewerkt aan een nieuw familieboek (Smitshoek). Voor een clubblad (Boules Bulletin voor de Jeu de Boulesclub Zoetermeer) onderzoekt Piet met een dtp-er van de redactie met behulp van "Waar zit de Kneep?" of men over kan stappen op het OpenSource dtp-programma Scribus.

Keek op de Week: András Csengö schrijft soms nogal geperperde teksten in zijn blog, dat de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Hongarije behandelt. Dat wordt niet altijd gewaardeerd, onder andere niet door Feestboek, een Amerikaans bedrijf dat recent nog in het nieuws meedeelde dat men nepnieuws niet kan/wil weren, maar dit wel blijkt te kunnen als de eigenaar van het bedrijf genoemd wordt in een blog. Wij houden niet van censuur door humorloze ceo's, daarom kun je het betreffende blog hier vinden.