Omslag VB I LoRes VoorProgrammeren in Visual Basic 2017, Deel I
(Visual Studio Community Edition)

Beschikbaar! ISBN 978-90-72445-64-3

Vijftien hoofdstukken (ruim 300 pagina's) over de programmeertaal Visual Basic 2017.
Geschikt voor zelfstudie & onderwijs! (Voorkennis: Geen)

Prijs € 28,50.
(Verzendkosten binnen Nederland € 5,00. Voor Vlaanderen € 10,00)

KOPEN? Klik hier! Voor meer exemplaren mail je de uitgever. Kennismakingshoofdstuk downloaden.

Deel I is bedoeld voor lezers die nog niet eerder programmeerden of die kennis willen maken met event driven programmeren. Er is veel aandacht voor de bouw van interfaces voor Windows apps. Stap voor stap behandelt het de beginselen van programmeren maar laat ook op een basaal niveau kenmerken zien van een object georiënteerde taal.

Er is een tweede deel dat meer specifieke onderwerpen behandelt, zoals het werken met databases, het bouwen van Multiple Document Interfaces, Grafische toepassingen, Communicatie en het aansturen en uitlezen van procescomputers (zoals Arduino). Deze titels zijn niet bedoeld voor ervaren programmeurs!

De onderwerpen in dit eerste deel zijn:

• Interfaces bouwen   • De ergonomie van de interface   • Bouwstenen voor succesvolle Apps  
• Objects, controls, properties, methods & events   • Tijd weergeven en meten  
• Opbouw van de programmeertaal  • Enumeration, Structure & Class  
• Beslissingsstructuren, herhalingsstructuren, threads   • Drag & Drop 
• Debuggen & foutafhandeling   • Algoritme in spelletjes   • Een App compileren en distribueren 
• Windows' gebruikerstaal detecteren & een app in een andere taal laten werken
• Met vele vertalingen van termen, een inhoudsopgave en een index!

Visual Basic 2017 maakt deel uit van Visual Studio Community. Voor studenten, open source ontwikkelaars en zelfstandig werkende programmeurs gratis te downloaden bij Microsoft. De gebruikte voorbeelden zijn apart te koop op dvd of gratis verkrijgbaar via een aan te vragen download link. Inclusief verschillende e-books:

• Installatie van Visual Studio 2017
• Wegwijs in IDE (Integrated Development Environment)
• Systeemconstanten zoeken en vinden (kennismakingshoofdstuk)
• Enumeraties (kennismakingshoofdstuk)
• Uitwerkingen van de vragen.

Update - 2-9-2019: Deel I is gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt voor de laatste versie van Visual Basic (15.9.14). Heb je de afgelopen twee jaar dit boek aangeschaft en wil je weten wat er binnen de context van het eerste deel veranderd is, dan kun je hier een document ophalen (Updates-VB-2017-15.0.27---15.9.14.pdf) met een lijst van wijzigingen en een enkele toevoeging aan de tekst. De pdf heeft hetzelfde formaat als het boek, dus even afdrukken en bijsnijden en het past in je boek.


Recensies:

9-9-2019 - N.J. vertelt:

Inmiddels heb ik bijna 3/4 van deel 1 gelezen. Ik kan geen recensie achterlaten in facebook omdat ik geen facebook heb. Maar ik kan u vertellen dat het boek goed te volgen is (ook al moet ik erbij zeggen dat ik al een basis cursus VB had gevolgd op internet). (...) Bij deze ook dank voor het schrijven van dit soort boeken. Ze zijn altijd een goed hulpmiddel voor mensen die zelf willen leren. 

Je opmerking over het terugzoeken van termen is genoteerd!

16-6-2019 - G. v.d. M. laat per e-mail weten:

"Hierbij zou ik graag de downloadlink ontvangen. Ik moet zeggen dat het boek prettig wegleest. En ga ook voor deel 2."

Kijk... Dát hoor ik graag! Dank u!

22-5-2018 - J. B. noteert op Bol.com:

"Leuk als je helemaal niets van programmeren weet. Geen diepgang. Aardig boek, maar als je wilt leren programmeren is het heel erg oppervlakkig."

Het is boek is inderdaad geschreven met als doelgroep lezers die nog niets of weinig van programmeren weten en er een idee van willen krijgen hoe dat nu werkt, een appje voor Windows schrijven. Tegelijkertijd krijg je wel alle concepten aangereikt van deze programmeertaal.

16-5-2018 - Van M. vd. S. stuurt een heel aardig compliment. Weliswaar over een voorganger van deze titel, maar toch...

"Ik heb onlangs het boek Basiscursus Visual Basic 6.0 aangeschaft en ben hier erg content mee. Er zijn maar weinig schrijvers die het op een juiste manier brengen. Daarom wil ik een compliment geven. Als ik in de toekomst nog een naslagwerk wil aanschaffen, zal ik eerst kijken of u hem heeft geschreven!"


4-4-2018 - Als de bibliotheek van de Universiteit van Twente je titel opneemt, mag je dat als auteur met gepaste trots vermelden.

31-3-2018 - P.V. schrijft: "Het boek is precies wat ik nodig heb. De eerste indruk is sowieso positief: de indeling en opmaak zijn erg duidelijk."

18-2-2018 - Bob van Katwijk schafte eind 2017 zowel Deel I als Deel II van Programmeren in Visual Basic 2017 aan en bracht in februari 2018 een programma uit waarmee verschillende soorten zonnewijzers weergegeven en afgedrukt kunnen worden. Een leuk project voor scholen! Op deze pagina kun je enkele afbeeldingen van het programma vinden.

De app geeft niet alleen een heel goede indruk van de toepassingsmogelijkheden van Visual Basic 2017 Community Edition, maar laat tegelijkertijd zien dat mijn boeken een inspiratiebron kunnen zijn om een uitgebreide app te bouwen. Ik ben daar als auteur heel blij mee. Ik mocht van Bob even achter de schermen kijken en ik kan je zeggen dat ik stil werd van de wiskunde in de app en de berekeningen die nodig zijn om uiteenlopende typen zonnewijzers en grafieken te tekenen. Wil je er meer over weten, surf dan naar Bob's website.

8 februari 2018: Erik schrijft een korte beoordeling op Bol.com: Goed begrijpbaar ook voor beginners.

En daar voegt hij de volgende cijfers aan toe: 9 Algemene beoordeling / 8 Productinformatie / 9 Levertijd / 9 Bezorging / 10 Contact

6-2-2018 - Een heel mooi compliment van A.S. uit Friesland:

"Op het ogenblik heb ik uw boek 'programmeren in Visual Basic 2017 deel 1' te leen van de bibliotheek. Ik ben zeer te spreken over dit boek en overweeg om dit en deel 2 zelf aan te schaffen. (...) Ik vind het boek echt goed, niet zo’n droge stof en er wordt ook iets gemaakt dat werkt. Heb laatst een boek geprobeerd over Python, maar daar kon je na ¾ van het boek alleen nog maar op het beeld krijgen: 'dit is mijn eerste programma'."

1-11-2017 - Jan Verschaeren voor NBD Biblion constateert:

"Dit boek is ook geschikt voor hbo-opleidingen met de module Visual Basic."

Verder geeft hij een overzicht van Visual Basic versies en benadrukt dat dit boek de gratis versie van Visual Basic binnen Visual Studio 2017 Community behandelt. De recensent voegt er aan toe: "Dit boek is bedoeld voor lezers die nog nooit hebben geprogrammeerd. In vijftien hoofdstukken worden ze wegwijs in Visual Basic. Ieder hoofdstuk bevat afwisselend blokken theorie onder het gelijknamige kopje en stap-voor-stap cursusblokken onder het kopje Praktijk, met waar nodig - kleine - schermafbeeldingen ter verduidelijking. Uiteindelijk kan de lezer eenvoudige apps programmeren, maar om te professionaliseren is verdere studie noodzakelijk."

5-10-2017 - J. uit België schrijft:

"Is het mogelijk me op de hoogte te brengen indien het boek deel 2 verkrijgbaar is aub. Ben een beginneling en heb me al heel wat boeken aangeschaft, maar deze zijn voor mij IDEAAL!"


29-9-2017 - D. laat in een e-mailtje weten:

"In ieder geval ook bedankt voor het schrijven van het boek, tot en met hoofdstuk 3 was het in ieder geval allemaal goed duidelijk en handig voor een terugkerende hobby-programmeur."