LibreOffice Omslag Voor webMet LibreOffice aan het werk

Leerboek en handleiding bij dit veel gebruikte OpenSource Office-pakket.

Prijs € 22,50.
(Verzendkosten binnen Nederland € 4,50. Voor Vlaanderen € 10,00)

Bestel Ik wil LibreOffice bij de uitgever of koop het bij 1Boek.nl

(De gebruikte voorbeelden zijn apart te koop op dvd-rom of gratis verkrijgbaar via een aan te vragen download link.)

Je kúnt dit boek van kaft tot kaft doornemen, maar dat hoeft niet! Door de logische indeling, kun je ook alleen die hoofdstukken lezen die je nodig hebt. Het boek bevat acht hoofdstukken voor beginners om met alle onderdelen van LibreOffice 5.3 te leren werken. Daarnaast vind je vijftien hoofdstukken met allerlei praktische voorbeelden, waaronder:

• Effectieve (digitale) correspondentie • Een mailing uitvoeren • Flitsend presenteren • Een vlot cv opstellen en vormgeven • Een beurs of seminar organiseren • Een reclamefolder en een nieuwsbrief produceren • Voorraadbeheer • De administratie op orde brengen • Een eenvoudige website maken • En veel meer!

Dit OpenSource-programma  is beschikbaar voor Windows, Apple en Linux. Het doet zeker niet onder voor Microsoft Office, het is alleen gratis en wordt onderhouden door een wereldwijde gemeenschap. LibreOffice telt vijf onderdelen: een tekstverwerker, een spreadsheet-programma, een presentatie-onderdeel, een database, een tekenprogramma en een onderdeel om mathematische formules in te maken. Belangrijk is te weten dat het Microsoft documenten kan lezen en documenten in het .doc- en xls-formaat kan opslaan (Word en Excel). Uitwisseling met anderen is dus gewaarborgd, met dien verstande dat sommige opmaak verloren kan gaan! LibreOffice wordt gemaakt door The Document Foundation.


Recensies:

24 januari 2017 - Van lezer R.v.W., die met een vraag zat én de moeite nam enkele drukfoutjes te melden:

Bedankt voor de snelle en doeltreffende hulp.
Inmiddels heb ik nog een drukfoutje ontdekt: op blz. 105, 4e alinea,
3e regel:  de "s" van sworden.

Uw boek van gewaardeerde hoge kwaliteit benadert alzo de perfectie!

Het boek is geheel herzien voor versie 5.3 en hoger en die typo's zijn er uit! Dank u! (de auteur)

6 september 2016 - Recensie op Bol.com:

Snelle levering, in goede staat aangekomen. Boek voldoet aan de verwachtingen.

10 december 2015 - Seniorweb / Mijndert Kuivenhoven

6 april 2016 - Uit de recensie van F. Dullemeijer voor nbd biblion:

"Een zeer praktisch gericht boek dat pas tot leven komt naast de computer. (...) Per hoofdstuk wordt een onderwerp besproken, dus niet van kaft tot kaft studeren. (...) Het is vlot geschreven, maar gaat er wel van uit dat je ook vlot met de pc bent. Als je pas begint met Office is dat overigens geen probleem. (...) In zwart/wit uitgevoerd, maar wel met heel veel schermbeeldplaatjes om 'op het spoor' te blijven."