Zoekboek Omslag Voor LoresOverstappen naar Linux?

Dit boek is een idee van Hein van Dijk die zijn jarenlange ervaring met de handigste commando's uit Linux graag met jou wil delen. Het boek is niet alleen geschreven om de angst voor het onbekende Linux weg te nemen en de beginner te motiveren dit besturingssysteem eens te proberen, maar ook om aan te geven hoe en waar hulp gevraagd kan worden. Voor eindgebruikers!

Herzien voor Ubuntu 18.04. LTS

De vele Linux-varianten, distro's genaamd, bieden een uitstekende alternatief voor Windows. Ook wanneer je nog een wat oudere computer of laptop hebt, waar een Windows-versie op staat die Microsoft al lang vergeten is, kun je in de Linux-wereld zeer waarschijnlijk een alternatief vinden om je computer een tweede jeugd te geven. Linux vraagt minder van de computer, is sneller, nauwelijks gevoelig voor virussen en ander digitaal ongemak en wordt gesteund door een heel actieve gemeenschap. Leer nieuwe vrienden kennen met Linux!

Prijs 10 euro, als je het geluk hebt Hein of Gerrit bijvoorbeeld op een bijeenkomst van de Hobby Computer ClubNederlandse Linux Gebruikers Groep of CompUsers tegen het lijf te lopen! Voor 12,90 euro exclusief verzendkosten wordt het thuisgestuurd binnen Nederland.

(Verzendkosten binnen Nederland € 5,00. Voor Vlaanderen € 10,00)

Online KOPEN? Klik hier! Voor meer exemplaren mail je de uitgever.


Hoe zit dat met versies?

Op een LTS-versie wordt Long Time Support gegeven, u kunt meestal een jaar of vijf online terecht voor hulp. Het Zoekboek wordt alleen onderhouden voor stabiele LTS-versies. Bovendien is binnen de context van dit boek de versie of zelfs de gebruikte Linux-distributie (de distro)  minder relevant. Het is zo samengesteld dat vrijwel de gehele inhoud bruikbaar is voor elke distro. U kunt hier de ontwikkeling van Ubuntu versies volgen.


Recensies

26-7-2019 Opnieuw bij NBD Biblion aangeboden met als gewaardeerd resultaat:

(...) Geactualiseerde druk. Vervanging aangeraden.

Deze nieuwe versie is medio augustus van dit jaar dus weer in de bibliotheken in Nederland te vinden.

26-11-2018 G.V. laat via Facebook weten:

Goed leerboek om Linux onder de knie te krijgen, een verademing vergeleken bij windhoos.

15-7-2015 door Prof. dr. Chris G. de Koster voor NBD Biblion:

(...) Dit goed geschreven boek is bedoeld voor de (...) pc-gebruiker die Linux wil installeren en ermee aan de slag wil. De inhoud is goed en een groot aantal onderwerpen wordt aangeraakt. Deze breedheid gaat ten koste van een uitgebreidere beschrijving. (...) Na een korte inleiding worden installatie van Ubuntu, het bureaublad, Writer, instellen en beveiligen van het systeem, hoe werkt een Linux-computer, het Terminal-venster en het nodige vakjargon behandeld. Waar van toepassing wordt interessante achtergrondinformatie gegeven. Het boek heeft aandacht voor de Ubuntu-community en helpt de lezer op weg om hulp te zoeken bij andere Ubuntu-gebruikers.